info@kompetens.nl
06 - 538 118 42

“Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.”

Albert Einstein

TMA Talentenanalyse

Ontdek je drijfveren en talenten

Mensen functioneren het best, leren het snelst en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat dicht bij hun drijfveren en talenten ligt. Vanuit deze visie zet ik de TMA Talentanalyse in bij onder meer loopbaancoaching en teamcoaching. 

De TMA Talentenanalyse is een objectieve, opbouwende en diepgaande analyse van de drijfveren, talenten en de ontwikkelmogelijkheden van een persoon. Het brengt 22 drijfveren en 44 talenten in kaart waardoor er inzicht ontstaat in de intrinsieke motivatie en het voorkeursgedrag. Ben jij bijvoorbeeld een geboren leidinggevende of werk je liever zelfstandig? Vanuit welke basis maak je bepaalde keuzes? Welke functies zouden goed bij jou passen?

Inzicht krijgen in jouw talenten

Iemands talenten bepalen of competenties makkelijk of moeilijk ontwikkelbaar zijn. Dus ook of een functies in meer of mindere mate bij iemand past. Met de TMA Talentenanalyse krijg je niet alleen inzicht in competenties, maar wordt ook helder in hoeverre deze te ontwikkelen zijn.

De analyse geeft tevens inzicht in de persoonlijke voorkeur van een persoon rondom zijn/haar ideale werkomgeving en management, effectief communicatiegedrag en leer- en ontwikkelstijl. 

De TMA Talentenanalyse is tevens een interessante tool voor organisaties zodat zij de talenten van hun medewerkers optimaal kunnen inzetten en hen met (nog meer) plezier kunnen laten werken. 

Werkwijze TMA Talentenanalyse

​Allereerst plannen we een intakegesprek in waarin we bespreken met welk doel we de TMA Talentenanalyse gaan inzetten. Vervolgens vul je op eigen tijd en plaats het digitale assessment in. Dit neemt circa anderhalf uur in beslag. De vragenlijst bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit iemand steeds dient te kiezen welke het beste past. ​Na het invullen van het assessment plannen we een afspraak in voor een persoonlijk gesprek van circa anderhalf uur. Hierin bespreken wij de uitkomsten van de TMA Talentenanalyse. We gaan het hebben over de score per drijfveer en talent en de onderlinge verbanden hiertussen. Deze informatie is bijzonder interessant en geeft een goed beeld van jouw persoonlijkheid. Je ontvangt tot slot een uitgebreide rapportage zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen en zelf aan de slag kunt met de verdere ontwikkeling van jouw talenten.

Wil je extra begeleiding bij jouw ontwikkeling? Dat kan! Daarvoor bied ik loopbaancoaching aan.

Meer weten over de TMA Talentenanalyse?

Wil je zelf een TMA Talentenanalyse doen? Of wil je als leidinggevende of hr-professional meer weten over de methode voor een medewerker of team? Of ben je benieuwd of de competenties van medewerkers aansluiten bij de hr-strategie? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek over talentmanagement.

× Hoe kan ik je helpen?