info@kompetens.nl
06 - 538 118 42

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga dan samen.”

Afrikaans gezegde

Teamcoaching

Voor organisaties is het belangrijk dat teams goed samenwerken. Naast het ontwikkelen van individueel talent is het net zo belangrijk dat er samenhang en verbinding is. Mensen hebben allemaal kwaliteiten, maar hoe maak ik er een team van? Teamcoaching kan teams een stap verder brengen.

Het doel van teamcoaching is het ontdekken van de drijfveren en talenten binnen het team. Met dit inzicht kun je optimaal gebruikmaken van de kracht van zowel het team als ieder individu. En dat maakt een fijne samenwerking én het behalen van organisatiedoelstellingen mogelijk.

Via de TMA Teamanalyse krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team. Je ziet voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste verdeeld kan worden. De TMA Teamanalyse geeft daarnaast ook uitgebreide adviezen over de aansturing van teams en inzicht in het potentieel van een team. 

Werkwijze

Voordat de teamcoaching begint, doet elk teamlid persoonlijk de TMA Talentenanalyse. Tijdens individuele besprekingen krijgen de medewerkers een goed beeld van de eigen talenten en de aanleg voor bepaalde competenties. 

Na de individuele besprekingen volgt de teamcoaching. Tijdens de teamcoaching besteden we in een tweetal dagdelen aandacht aan de teamtalenten en hoe de talenten verdeeld zijn. Vervolgens wordt inzichtelijk gemaakt hoe het team gebruik kan maken van de kracht van ieder individu. De medewerkers leren hun eigen talenten en die van elkaar beter kennen. Ook wordt besproken wat zij als team willen bereiken en welke ontwikkelpunten er zijn. Het resultaat van een groep is immers groter dan de som van de individuele prestaties. Daarnaast biedt Kompetens ook individuele loopbaancoaching.

Meer weten over teamcoaching?

Wil je als leidinggevende of hr-professional meer weten over teamcoaching of gericht hr-advies? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek waarin ik mijn werkwijze deel en de mogelijkheden toelicht.

× Hoe kan ik je helpen?